Blog – Koos Boertjens over het ‘Feringa Building’

Feringa Building Zernike Campus Groningen – 14 oktober
Een van de meest ambitieuze gebouwen in aanbouw is de Feringa Building op Zernike Campus. Vorige week zijn Elise Venhuis en ik gevraagd door de bouwleiding van Ballast Nedam Building Projects om naast luchtfoto’s ook grondfoto’s te maken.

Op de grond is pas te zien hoe kolossaal de aaneenschakeling van de verschillende vleugels van het gebouw wordt. Het gebouw wordt aardbevingsbestendig gebouwd. Dat betekent, dat er ruimte vrij is gelaten tussen de gebouwen om bevingen op te vangen. Ook zijn een aantal vloeren zwevend opgehangen, zoals in de ruimte waar microscopen komen te staan. Nu is het de fase van ruwbouw: betonvlechters doen hun werk en het betonijzer verdwijnt daarna onder dikke lagen beton. Bij de afwerking is het gebouw pas in volle glorie te zien, maar dat duurt nog even.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *