Natuur en landschap

Vanuit de lucht is de omvang en verandering in het landschap goed te zien. Voor diverse klanten maken we beelden die ontwikkelaars van grote projecten helpen bij de voorbereiding en uitvoering.

Beleef de Waddenzee

Midzomer is een ideaal moment om de Waddenzee op te gaan. Met vrienden uit Texel, Groningen en Friesland vierden wij de zonnewende in de haven van Harlingen. ’s Morgen kozen we het ruime sop na een ontbijt met eieren en spek. Het was een prachtig spektakel om de Sail out naar Terschelling te zien. In de hav en van West-Terschelling lag het vol met schepen van de Bruine Vloot. Bij zonsondergang op ‘Het Hoge Duin’ kun je genieten van een prachtig panorama over de Waddenzee, het Groene strand en het dorpje. Om zes uur ’s morgen de volgende dag is een natuurwandeling een must, hoewel maar weinigen dit doen.

21-24 juni 2024 – Beleef de Waddenzee

Hunze

Voor een lezing bij Het Groninger Landschap vlogen we over de Hunze op 21 juli 2023 vanaf het Tusschenwater naar het Lauwersmeer waarbij we de (oude) loop van de rivier vastlegden. De luchtfoto’s zijn in driedelen opgesplist: Tusschenwater (Drenthe) en Zuidlaardermeer, Groningen (Stad, Reitdiep)

Lauwersmeer

In het kader van mijn opleiding tot IVN natuurgids heb ik meerdere fotovluchten over het Lauwersmeer gemaakt en excursies gevolgd.

Marker Wadden

Noordpolderzijl

Ommelanderzeedijk

Winter in de provincie Groningen

Op 9 januari 2024 vlogen we opnieuw naar het Tusschenwater, Zuidlaardermeer, Foxholstermeer de Onlanden en ’t Roegwold om de bevroren natuurgebieden annex waterbergingen vast te leggen. Het was een adembenemende ervaring.